سفارش تبلیغ

 دوستانی که لطف داشتند وسوالاتی را درباب عقاید ونماز وسختی های زندگی از این بنده سوال نموده بودند.

محسنی .شیرین زاده .بافت نصب پاسخ ها به پست الکترونیک شما ارسال شد.

بزرگواران بنده شماره ای به منظور پیامک اختصاص داده ام می توانید از آن راه هم سوالات خود را بپرسید.

در صفحه پروفایل بنده ذکر شده است.

موفق باشید.




      

سلام به همه ی دوستان خوب شهداء، برای دریافت پاسخ سوالات خود آدرس  وبلاگ یا ایمیل ویا هر راهی که بتوان پاسخ داد را برای بنده بنویسید.

اما الا ایها الحال.

دوست گرامی  م.صداقتی :تذکر برای نفس لازم است وتذکر قرآن،نماز ،دعا،مناجات وخواندن روایات است واستفاده از مجالس سخنرانی و روضه.

وبدان دنیا بد نیست که بخواهی تارک آن شوی چون ممکن است گناه کنی ! اگر دنیا بد بود به فرموده امیرالمومنین علیه السلام قرآن در زمین نازل نمی شد پیامبری به دنیا نمی آمد و...

در باره ترس از اینده گفتید قرآن در سوره مارکه رعد  آیه 11می فرماید إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ سرنوشت شما دست خوتان است.

توکلتان را بیشتر کنید ودر باره توکل کتاب بخوانید.


دوست گرامی س .ز .حسینی:ارتباط با نامحرم حرام است. یقین کنید که اگر دچار چنین رفتاری باشید در زندگی  آینده شما اثر سوء دارد یک از بدترین اثرات سوء ظن زن وشوهر نسبت به یکدیگر است.


دوست تان دیگر لطفا برای پاسخ سوالات خود نحوه دریافت  پاسخ را مشخص کنید.


حرف آخر:

شلمچه فراموشت نمی کنم.

کوچه ی عباس ها

کوچه ی علی اصغر ها

کوچه ی بی سر ها

وجاده عشقی که از قلب تو می گذرد...




      

بسم الله الرحمن الرحیم

 

الهی به درخانه خلق اگر رو سفیدم ولی به در خانه تو رو سیاهم خدایا نه آن رو سفیدی را خواهم نه این رو سیاهی را .

خدایا ابوالفضل هر آن چه را خواهد که تو برایش خواهی پس تو را به فضلت قسم ابوالفضل را لحظه ای به خودش وا مگذار .

پروردگارا ،یاریم کن تا لوح دلم را صیقل زنم تا جمال تو را به کمال نمایان سازد.

خدایا از شفقت خودت مرا رفیق حجتة قرار بده وآن قدر مرا از خودم دور ساز که تمام رفتار واعمال وسخنانم برای او وراه او وتعجیل در فرجش باشد.

خدایا ، ای خدای من چگونه است که مرا این گونه مورد آزمایش قراردادی وبه من فهماندی اویی که من طالب دوستیش هستم روزی صد بار دوستداران وشیعیانش را دعا می کند ومن سالهاست حتی ماهی یک بار یاد او نمی کردم ودر اول راه به من وامثال من فهماندی که بیش از آنچه که فکرش را بکنیم به او بدهکاریم.

      یا اباصالح ادرکنی




      

1. «عصمت» برگرفته از کلمه «عصم» به معناى نگهداشتن و مانع شدن است([1]) و در اصطلاح «نیروى درونى است که شخص را از گناه و حتى از خطا و اشتباه منع مى کند»([2]) و طبق تعریف دیگر «عصمت لطفى است از طرف خداوند، که شخص را از انجام فعل قبیح باز مى دارد([3])، به این معنا که انسان در اثر ایمان و شناخت و یقین کامل، داراى روحى       مى شود که با کمال آزادى و آگاهى هرگز نه تنها گناه نمى کند بلکه اندیشه و فکر گناه هم در ذهن او خطور نمى کند([4]).

2. در اصل عصمت انبیاء، بین مسلمین هیچ اختلافى نیست، ولى در مراتب آن اختلاف وجود دارد. شیعیان قائلند که انبیاء از انجام هر گناهى چه عمداً و چه سهواً و چه نسیاناً معصوم هستند، ولى اکثر اهل سنت معتقدند که انبیاء از گناه صغیره اى که سهوا انجام شود معصوم نیستند و ممکن است که شخص نبى گناه صغیره سهوى انجام دهد و همچنین عصمت را فقط در زمان نبوت قبول دارند([5]) نه قبل از آن.

3. منظور از عصمت پرهیز از کارهایى است که از نظر شرعى حرام است نه امورى که به آن ها مجازاً عصیان و گناه گفته مى شود.

ـ با توجه به مطالبى که اشاره شد، علت استغفار انبیاء و ائمه و این که آیا این عمل آن ها نشان دهنده نقص و نداشتن عصمت نیست باید بگوییم که:

اولا: گاهى اوقات به ترک مستحب یا انجام فعل مکروه، گناه و عصیان گفته مى شود و به همین خاطر انبیاء و امامان معصوم به خاطر بزرگى مقام و شأن و جلالى که داشته اند ترک بعضى از مستحبات و انجام بعضى از مکروهات را شایسته مقام خود    نمى دیدند ولذا به آن گناه و عصیان مى گفتند و از آن استغفار مى کردند([6]).

مقام خاص انبیاء و اولیاء چنین مى طلبد که آنان کارى که شایسته مقام ربوبیت نیست مرتکب نشوند و آن کار را زشت و قبیح بشمارند و این به خاطر شناخت عمیق آنان از خداوند و مقام ربوبى اوست. پس اگر انبیاء به گناهى اعتراف مى کنند و طلب استغفار مى کنند معنایش این نیست که گناه به معناى فقهى و شرعى مرتکب شده اند، بلکه به این معناست که کار آنان شایسته مقام ربوبى خداوند نبوده است و به تعبیر دیگر ترک اولى کرده اند چنان که بعضى از مفسرین در مورد کار حضرت آدم(ع) که موجب خروج او از بهشت شد، گفته اند کار او از قبیل ترک اولى بوده است.([7])

البته باید توجه داشت کارهایى که انبیاء و معصومین ـ علیهم السلام ـ براى خود گناه مى دانند، باعث آتش جهنم و عذاب هاى آخرت نیست و استغفار از این کارها هم به خاطر رهایى از آتش جهنم نیست، زیرا اصلا کارى که موجب آتش جهنم شود از آن ها سر نمى زند، بلکه این کارها فقط باعث مى شود که از عنایات و توجهات خاص اللهى و مقاماتى که ما اصلا عقلمان قدرت فهم آن ها را ندارد، محروم شوند... و استغفارشان به خاطر بازگشت به مقامات اولیه اى است که قبل از انجام این کارها داشته اند و یا اصلا براى رسیدن به مقامات والاترى است که در اثر انجام این کارها از رسیدن به آنها محروم شده اند.

ثانیاً: انبیاء تمام کمالات و علوم و فضایل خود را از ناحیه خداوند مى دانند و اگر این فضل و لطف از جانب خداوند نبود چه بسا آنان دچار معصیت و عصیان مى شدند، و در واقع آنان با استغفار و گریه و زارى به درگاه خداوند، به عجز خود در مقابل خداوند و فضل و انعام خداوند اقرار مى کنند، پس اگر انبیاء مى گویند «اَذنبت: گناه کردم» معنایش این است که اگر توفیق و فضل و لطف خداوند نبود مرتکب گناه مى شدم([8]).

ثالثاً: انبیاء در هر لحظه و زمان، در حال ترقى و تکامل و صعود به کمالات و پیمودن مدارج رشد و معرفت خدا بوده اند، و وقتى به گذشته خود مى نگریستند خود را در مرتبه پایین ترى از معرفت حق مى دیدند و در مقابل خداوند، خود را مقصر     مى دانستند و از آن حالت گذشته خود استغفار نمودند([9]).

رابعاً: انبیاء چون به خداوند متعال و مقام ربوبى او معرفت و شناخت زیادى داشته اند، عبادات و طاعات خود را، لایق مقام او نمى دانستند، از این جهت، آن را نوعى قصور مى شمردند و از آن استغفار مى کردند([10]).

--------------------------------------------------------------------------------

 [1]. احمد بن فارس، معجم مقایس اللغة، مکتبة الاعلام الاسلامى، ذیل کلمه عصم، ج 4، ص 331.

 [2]. محمدتقى مصباح یزدى، راهنماشناسى، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، ص 121.

 [3]. بحار، دار احیاء التراث العربى، ج 17، ص 94.

 [4]. محسن قرائتى، درسهایى از قرآن، انتشارات اسلامى، ص 268.

 [5]. بحارالانوار، ج 11، ص 90، شرح مواقف، جرجانى، شریف رضى، ج 8، ص 267.

 [6]. بحارالانوار، همان، ج 25، ص 210.

 [7]. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازى، دارالکتب الاسلامیه، ج 6، ص 123 و شرح المواقف، جرجانى، شریف رضى، ج 8 ص 267 ـ 268 و شرح المقاصد، تفتازانى، شریف رضى، ج 5، ص 50.

 [8]. بحارالانوار، همان.

 [9]. بحارالانوار، همان.

 [10]. بحارالانوار، همان.




      




+ سلام.به همه ی دوستان.نمایش تمام نمای توحید در تالار کربلا.!امام حسین علیه السلام خدارا به نمایش گذاشت تمام ایات قرآن را. لایفقهون ها لا یشکرون ها

+ انتظار احساس نیاز به وجود عینی وحقیقی وعملی اسلام ناب محمدی است...